3 typiske feil ved en jobbsøknad

3 typiske feil ved en jobbsøknad

Er du oppmerksom på disse fallgruvene?

Å skille seg ut blant mengden av jobbsøkere er avgjørende i dagens konkurransefylte arbeidsmarked. For å oppnå suksess må du unngå tre vanlige feil som kan hindre deg i å lande et jobbintervju.

Selv om jobbsøknader kan virke enkle, er det viktig å huske at arbeidsgivere mottar et stort antall søknader. Dessverre drukner mange søknader i mengden.

Denne artikkelen vil utforske disse feilene og gi deg veiledning for å skrive en jobbsøknad som skiller seg ut og får oppmerksomheten du fortjener.

La søknaden din skinne sammen med CV-en

Mens CV-en din fungerer som et grunnlag for å vekke oppmerksomhet, er det i jobbsøknaden du kan la kreativiteten blomstre.

Det er her du har sjansen til å forklare hvorfor akkurat du er den beste kandidaten for stillingen. Tenk på det som en mulighet til å lage et maleri der du er midtpunktet. En original søknad bør illustrere hvordan dine erfaringer og ferdigheter passer perfekt til stillingens krav.

Les nøye gjennom stillingsannonsen og besvar dens spesifikke krav. En ideell jobbsøknad vil ta deg et skritt nærmere drømmejobben din.

Feil #1: Å bruke en generell søknad kan få deg langt, men det er sjelden effektivt.

Arbeidsgivere kan enkelt skille en generisk søknad fra en original og personlig en. Sørg for at søknaden din skaper et levende bilde der du demonstrerer hvordan dine ferdigheter og erfaringer er relevante for stillingen. Unngå å skrive bare om deg selv uten å knytte det til stillingen.

Hvordan unngå dette?

Oppskriften på en ideell søknad kan du finne her.

Feil #2: Du gjentar deg selv

Gå rett på sak når du begynner å skrive søknaden.

Ikke introduser navnet ditt i første avsnitt. Navnet ditt skal allerede stå oppe ved kontaktinfoen – hvis ikke den gjør det, så må du få dette på plass med en gang.

Prøv å ikke gjenta for mye av det som allerede står i CV’en din. En CV skal være en oversikt, mens en søknad skal være en fortelling.

Du har en sjanse til å gjøre det riktig denne gangen!

Hvis du kan bevise for arbeidsgiveren hvordan du vil knuse forventningene deres, så har du skjønt det – da trenger du ikke lese resten av artikkelen.

Feil #3: Du hopper over detaljene / essensen

Vis en dyp forståelse for stillingens krav allerede tidlig i søknaden. Referer gjerne til språket og tonen i stillingsannonsen for å skape en overbevisende og personlig søknad.

Når en kandidat kommer raskt til poenget og berører kravene, eller til og med refererer til språket til bedriften fra stillingsannonsen, er det ganske overbevisende.

Hvis du starter søknadsteksten med en hilsen, bør du ha et spesifikt navn å overrekke hilsenen til – for eksempel “Kjære Håkon,”. Ikke gå for den utdaterte versjonen “Til den det gjelder,” – det er upersonlig. Unngå generiske formuleringer og vær oppmerksom på tone og stemning i annonsen.

Hvordan er stemningen i stillingsannonsen? Kjenn på stemningen!

Hvis stemningen er seriøs og rett på sak, så bør din søknad speile akkurat dette!

Hvis stemningen er humoristisk og leken, bør din søknad være gøy og mindre alvorlig.

Du skjønner poenget, håper jeg. Prøv å speile språket til stillingsannonsen så godt det lar seg gjøre.

Hva har vi lært i dag?

Unngår du de tre store feilene, vil din søknad ha et godt utgangspunkt.

Konklusjonen er at alle søknader bør være mindre kjedelige, men heller mer personlige.

Les gjerne artikkelen vår “Har du en god jobbsøknad?“, eller trykk her, så skriver vi søknaden for deg.

Da håper jeg at du er klar! Finn en spennende jobb her, og søk i vei!