jobbsøknad, intervju, arbeid

Har du en god jobbsøknad?

Oppskriften på en ryddig og god søknad

La oss innse det: Å søke jobb er ikke noe de fleste ser frem til.

Det å søke jobb kan være en utfordrende og nedslående prosess. Etter å ha lagt ned innsatsen i å skrive jobbsøknader, kan det være demotiverende å få avslag og miste troen på egne evner. Men å gi opp er ikke løsningen. Husk at du ikke vinner i lotteriet hvis du ikke deltar.

Hemmeligheten er å stadig forbedre jobbsøknaden din for å øke sjansene for suksess. I denne artikkelen skal vi gå gjennom trinnene for å skape en sterk og overbevisende jobbsøknad som fanger oppmerksomheten til arbeidsgivere og øker sjansene dine for å få en invitasjon til intervjuet.

jobbsøknad, intervju, arbeid
Hardtarbeidende innsats = Positive resultater

Hva er en god jobbsøknad?

En jobbsøknad brukes til å vise interesse for en stilling, lidenskap for selskapet og erfaringen du bringer med deg fra tidligere jobber. Den gir også en mulighet til å vise frem personlighet og evnen til å formidle ideer effektivt.

Hvordan kan du avgjøre om jobbsøknaden din er god?

En god jobbsøknad bør ha en utmerket åpning, relevante ferdigheter og kvalifikasjoner, samt en overbevisende avslutning som oppmuntrer til handling. Den bør være skrevet på en overbevisende måte som får leseren til å fortsette å lese.

Å oppnå dette kan være utfordrende uten en klar oppskrift for suksess. Der kommer vi, Writers, inn i bildet. Vi ønsker å hjelpe deg med å sikre drømmeintervjuet og få den e-posten eller telefonsamtalen som sier at jobben er din.

5 enkle steg til en fantastisk jobbsøknad

La oss sammen gå gjennom de enkle stegene.

1. Kontaktopplysninger

Inkluder navnet ditt, e-postadressen din, telefonnummeret ditt, adressen din og postnummeret ditt i jobbsøknaden.

2. Referer til en spesifikk person

Start med å henvende deg direkte til arbeidsgiveren eller kontaktpersonen. Navnet deres er vanligvis oppgitt i stillingsbeskrivelsen.

Unngå generiske hilsener som “Til den det måtte angå”, da dette kan virke uprofesjonelt.

Hvis du ikke finner navnet på den spesifikke ansettelsesansvarlige, kan du henvende deg til avdelingslederen. Hvis du heller ikke finner den informasjonen, kan du bruke selskapets navn som en siste utvei.

3. Gripende innledning

Introduksjonen din bør være kraftig nok til å fange leserens interesse og gjøre dem nysgjerrige på deg og søknaden din. Uttrykk entusiasme for selskapet, lidenskap for arbeidsoppgavene og hvordan dine tidligere prestasjoner kan bidra positivt til arbeidsplassen.

4. Selve “kroppen” til søknaden

Den vanligste fallgruven til mange jobbsøkere er å gjenfortelle for mye av det som allerede står i CV’en. Tenk smart. Tenk taktisk!

I stedet for å bruke vanlige setninger som “Jeg var direktør i en av de største bedriftene i Oslo”, oppfordrer vi deg til å tegne et mer fullstendig bilde av det du gjorde og oppnådde mens du var direktør i bedriften.

Ta med erfaringer, prestasjoner og nevn hvorfor du vil være en ideell kandidat for det selskapet du nå søker på.

Føler du at dette er svært utfordrende, kan du stille deg selv følgende spørsmål:

  • Hvilke metoder brukte du for å beherske noen av ansvarsoppgavene som du nevner i CV’en?
  • I forbindelse med stillingen, hvilke eksepsjonelle mål har du oppnådd fra dine tidligere arbeidserfaringer?
  • Hva er det med din personlighet, lidenskap eller arbeidsmoral som gjør deg spesielt egnet for denne stillingen?

Det siste du må ha med i denne delen av søknaden er å skrive hvor godt stillingen kommer til å se ut på CV’en din, men dette visste du vel?

5. En sterk avslutning

Avslutningen er din siste sjanse til å imponere leseren, så bruk den godt.

Oppsummer din entusiasme for stillingen og hvordan dine personlige egenskaper kan bidra til å løfte arbeidsplassen til nye høyder.

Sørg for at denne biten er kort og presis. Avslutt med signatur.

Nå har du oppskriften på en effektiv jobbsøknad!

Hvis søknaden din er på én side, godt jobbet! Hvis den er lengre, bør du vurdere å korte den ned.

Husk at en kort og konsis søknad er nøkkelen. Arbeidsgivere må gå gjennom mange søknader, og de ønsker ikke lange og kjedelige tekster.

Vi ønsker deg lykke til med jobbsøkingen!

Det er lov å be om hjelp

Husk at stillinger er ledige fordi selskapene trenger noen, og denne personen kan like gjerne være deg.

Vi oppfordrer deg til å prøve, for det er den beste måten å lære på. Hvis du fortsatt er usikker på hvordan du skal skrive søknaden din, kan Writers gi deg den hjelpen du trenger. Vi kan enten gjennomgå din eksisterende jobbsøknad og komme med forslag til forbedringer for å gjøre den mer tiltalende og relevant for stillingen du søker på.

Vi kan også skrive en helt ny, skreddersydd søknad for deg.

Trykk her for å gå til søknadsprosessen.