INTERVJU

Får du jobbintervju, men ikke jobben?

Du er ikke alene!

Å ansette den riktige kandidaten for en stilling er en krevende prosess for arbeidsgiveren.

Å lande drømmejobben handler dermed ikke kun om å overbevise arbeidsgiveren, men å overbevise deg selv – din selvtillit er avgjørende for å vinne intervjuet og lande jobben som du har drømt om.

Vi i Writers hjelper deg med å stille best mulig forberedt.

intervju, jobbintervju, forberede

TYPISKE SPØRSMÅL UNDER ET INTERVJU

“Fortell oss om deg selv”

Du har garantert svart på dette spørsmålet før, da dette er et av de vanligste spørsmålene du kan bli stilt på et intervju. Det er flere grunner til at spørsmålet er utfordrende. For det første, er spørsmålet svært bredt og åpen for tolkninger. For det andre er ikke de som intervjuer deg interesserte i å vite om du liker å reise på ferie eller om du synes det er hyggelig å være med hunden din på fritiden.

Hint: De ønsker å vite om dine erfaringer og kvaliteter kan matche arbeidsoppgavene.

“Hvorfor bør vi ansette deg?”

Dette er din sjanse til å imponere intervjuerne med dine aller beste kvaliteter. Svaret ditt bør oppsummere de tre eller fire beste grunnene til å ansette deg. Her er det mye bedre å ha tre eller fire gode grunner med sterke og minneverdige eksempler enn å ha en lang liste med typiske adjektiver som beskriver deg – det er mange som går i fellen og mister en svært god mulighet til å overbevise arbeidsgiveren.

Hint: Gjenta dine mest imponerende styrker og få de til å samsvare med kravene i stillingsbeskrivelsen.

“Hva slags arbeidserfaring har du?”

Dette spørsmålet er et av de vanligste fallgruvene under et intervju. Her får du en mulighet til å vise hva du er god for – don’t screw it up. Det arbeidsgiver er ute etter ved å stille deg dette spørsmålet, er hvordan akkurat din erfaring fra tidligere arbeid kan vise til gode resultater – du må overbevise at du kan bli en potensiell ressurs for arbeidsgiveren.

Hint: Unngå å ta med arbeidserfaring som ikke er relatert til stillingens arbeidsoppgaver.

“Hva er din største svakhet?”

Når du blir spurt om dine svakheter, er arbeidsgiveren ute etter å vite om du er kvalifisert til å gjøre jobben skikkelig. Den som intervjuer deg ser også etter indikatorer som viser at du har vært i stand til å lære nye oppgaver og håndtere nye utfordringer, dermed er dette spørsmålet en unik mulighet for deg til å vise at du har de riktige kvalitetene for arbeidsplassen.

Hint: Du kan nevne ferdigheter som ikke er kritiske for jobben eller gjøre en negativ egenskap til noe positivt.

Du kan forvente minst 15 slike spørsmål på et jobbintervju,
og alle spørsmålene tester ulike aspekter av din personlighet.

HVORDAN FUNGERER PROSESSEN?

Vi kontakter deg og avtaler et møte/telefonsamtale.

Vi intervjuer deg, tester deg, og analyserer svarene dine.

Vi coacher deg og gjør deg 110% klar og selvsikker.

 

Kurset er på 2 timer og koster Kr 500,-

kontakt@writers.no

Dine coaches

Etter å ha snakket med utallig mange arbeidsgivere, analysert ulike intervjuer og hjulpet flere hundre jobbsøkere med søknader, er vi klare for å få deg ut i arbeid. Vi bryr oss om din suksess.

Grunnlegger Writers Norge Bergen Rinat Arzumov
Hei! Mine beste egenskaper er å lytte, analysere og komme med gode og organiske løsninger. Jeg har troen på deg! Tekstforfatter Writers Norge Bergen Ida Skjensvold
Hei! Mine beste egenskaper er å veilede og motivere mennesker til å yte sitt beste. Er du klar for et nytt og spennende liv?