tekstforfatting, tekstproduksjon, innhold

Hvordan tekstforfatting gir bedrifter flere kunder

Hva er egentlig tekstforfatting, og hvordan kan tekstforfatting bidra til at dine produkter og merkevarer skiller seg positivt ut fra det konkurrentene dine tilbyr?

2020 var et hardt år for mange bedrifter. Nå er det på tide å bygge opp igjen det som har blitt tapt. Det er på tide å tenke smartere og være minst ett steg foran konkurrenten.

Vi i Writers har brukt store deler av 2020 på å sette oss inn i hva bedrifter gjør riktig og hva de gjør feil. Vi har analysert flere nettsider og kommet frem til at 7/10 bedriftsnettsider inneholder grammatiske feil, 5/10 nettsider er dårlige på SEO og 6/10 har fokus på design fremfor innhold.

Design, markedsføring, SEO og merkevarebygging spiller en stor rolle i en komplett digital markedsføringsplan, men selve ‘limet’ som binder det hele sammen er tekstforfatting.

Vi ønsker å gjøre det klart for både privatpersoner og bedrifter om hvor stor rolle ‘ord’ spiller når det kommer til salg av merkevarer. Alt handler til syvende og sist om overbevisning, og den beste måten å overbevise på, er med ord.

tekstforfatting, tekstproduksjon, innhold
Design, markedsføring, SEO og merkevarebygging spiller en stor rolle i en komplett digital markedsføringsplan, men selve ‘limet’ som binder det hele sammen er tekstforfatting.

Hva gjør produktet ditt unikt? Hvilke fordeler og funksjoner med disse produktene appellerer til potensielle kunder?

Innhold handler ikke kun om å fortelle kundene hva dine produkter og tjenester kan gjøre, men hvilken verdi produktene og tjenestene dine gir til kundene.

En dyktig tekstforfatter skal kunne se nettsiden din og med en gang få en idé om hva du mangler og hva som skal til for å løse problemstillingen.

Den gode nyheten er at du mest sannsynlig kjenner produktet ditt inn og ut. Du kan funksjonene, forstår hvordan de fungerer, og er kjent med fordelene som kundene dine får.

Dette er et ideelt utgangspunkt som du kan dele med en tekstforfatter, som videre kan trylle frem unikt og skreddersydd innhold for deg.

Det er viktig å huske på at folk som besøker nettsiden din er der for en grunn – de ønsker å finne en løsning til problemene sine. Du kan elske produktene dine så mye du vil, men ikke tro ett sekund på at kundene vil gjøre det samme hvis du ikke kan å friste de med noe appellerende.

Se på de to pizzaene nedenfor. Hvilken pizza ser best ut?

De fleste velger pizza nr. 2 fordi den pizzaen ser mest appetittvekkende ut. Slik er det også i den akademiske verden – de studentene som skriver best, får den høyeste karakteren. Spør hvem som helst på UiB.

Det er sånn man må tenke om innholdet sitt. For oss er det skremmende at flere virksomheter ikke ser viktigheten med denne biten – en bit som er 100% avgjørende for veldig mange bedrifter.

Leser du dette, har du nå en idé om hvordan du kan forbedre dine produkter og tjenester.

Tekstforfatting er en kunst

Dyktige og erfarne tekstforfattere skal vite hvordan du eller din bedrift kan løse potensielle hindringer for et salg, og de skal forklare tydelig, ved hjelp av ord, hva som er “på menyen”.

De fleste bedrifter ansetter markedsførere fordi markedsførere vet hvordan de skal få produktene på nettet og på sosiale medier. De ansetter markedsførere før de selv vet hvilken verdi tjenestene eller produktene har.

La tekstforfattere utarbeide merkevaren din først og fremst.

Hvordan skal de kunne skrive innholdet om dine produkter bedre enn deg?

De engasjerer seg i ditt prosjekt, de spør spørsmål om dine produkter og sørger for at du er fornøyd.

De som besøker nettsiden din skanner siden etter ord som vil gi gjenklang med løsningen på problemet sitt.

Bedrifter antar ofte at den besøkende vil forelske seg i virksomhetens produkter og tjenester fordi bedriftseieren elsker virksomheten.

Vellykket tekstforfatting handler om å løse potensielle hindringer for et salg og forklare tydelig hva som tilbys i stedet for å skryte av hvor stor virksomheten er.

Dette skiller ikke bare merkevaren og produktene dine fra andre konkurrenter, men det øker konverteringen. Med andre ord får du flere kunder som ønsker å kjøpe produktene dine.

Hva tenker du?

Trenger du en tekstforfatter som kan gjøre det ovennevnte for deg?

I Writers har vi ikke kun én tekstforfatter som kan bidra med merkevarebygging, men flere tekstforfattere!

Trykk her for å lese mer om denne tjenesten.

3 thoughts on “Hvordan tekstforfatting gir bedrifter flere kunder”

 1. Hei

  Vi driver med en servering sted (fastfood) i Nordstrand, Oslo

  Fra 1 oktober så kommer vi med nye indiske retter på meny
  Til designing har Vi sendt info om de retter
  Bilder,priser, tekst

  Jeg trenger hjelp med markedsføring tekster som vi kan bruke på indiske retter som starter fra 1 oktober på Facebook og til vår nettsiden

  N.s pizza og grill
  Ekebergveien 235

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *